värikuula

Ammattina paintball

Alussa oli suo, kuokka ja pari veljestä. Sitten tulivat värikkäät kuulat, suosta tehtiin pelikenttä ja kuokat valettiin merkkaimiksi.

Tai no, ei ihan. Pelivälineet hankittiin kaupasta eikä pelikenttääkään ole suolle rakennettu. Paintball oli kuitenkin tullut jäädäkseen. Ja niin oli hyvä.

Tämä on blogi paintball-kentän/-yrittäjien arjesta ja ajatuksista kaikkeen alaan liittyen. Blogista tulet löytämään perustietoa huviliikuntalajista nimeltä paintball suunnattuna lajia ennestään tuntemattomille. Lisäksi valotamme, mitä kulissien takana tapahtuu ennen ja jälkeen onnistuiden paintball-pelien ja mitä kentällä tapahtuu silloin, kun siellä ei ole pelaajia. Täältä et tule löytämään tuotearvosteluja uusimmista varusteista (paitsi tietysti kehumme omiamme), analyyseja Suomen Paintball-liiton kierroksista etkä treenivinkkejä drilleihin.

 

”Hei kaikille! Tervetuloa pelaamaan tänne PV Paintballin kentälle. Mun nimeni on Marko ja mä toimin tänään teidän ohjaajananne näissä peleissä.”

Nämä tervetulosanat ovat monet vuosien aikana jo kuulleet. Mutta kuka tai ketkä ovat kaiken tämän toiminnan taustalla? Avataampa tässä ensimmäisessä bloggauksessa tätä hieman.

paintball
Paintball-ohjaaja ja vaunukuski tauolla kesällä 2018. Joskus pitää pakata välineet autoon ja mennä asiakkaan tontille järjestämään pelit. Tässä Marko on Vihtijärvellä.

PV Paintball on kahden veljeksen, Marko ja Kimmon, perustama ja pyörittämä yritys. Veljekset hankkivat ensimmäiset omat ”tipparinsa” keväällä 2011 ja niillä pelailtiinkin erittäin ahkeraan oman, noin 10hlö, kaveriporukan kesken. Pelialueeksi valikoitui luonnollisesti veljesten kotitilan metsät Lopella. Yritys perustettiin saman vuoden syksyllä tukemaan omaa harrastusta. Vai tukiko harrastus yritystoimintaa?  No, joka tapauksessa vapaa-ajan ongelmia ei enää ollut. Joko pelattiin tai sitten peluutettiin. Paintball <3.

Yritys perustettiin järjestämään pelejä sen omalla pelialueella, ei niinkään vuokraamaan varusteita asiakkaille. Alkuun toiminnan laajuus oli hyvin pientä ja kaikki työ yrityksen eteen tehtiin ”niiden oikeiden” töiden ohessa. Samalla harrastuspuoli vei veljeksiä ympäri Suomen kenttiä ja pelejä, mikä oli omiaan auttamaan oman toiminnan kehittämisessä. Nähtiin ja koettiin itse pelaajana, mikä toimii ja mikä ei. Tämä oma kokemus ja lajin eläminen omassa arjessa näkyy vahvasti kentällämme ja asiakkaillemme. Toivottavasti hyvällä tavalla.

värikuula
Veljeksistä Kimmo ”asiakkaan saappaissa” kesällä 2016.

”Peintti, splättis, suttupallo, värikuulasota.. rakkaalla lapsella on monta nimeä.”

Jossain vaiheessa harrastuksessa siirryttiin metsäkentiltä kisakentille ja PV:n toiminta oli ehkä jopa vaarassa päätyä katkolle. Kalenteri täyttyi treeneistä ja turnauksista ennemmin kuin haalarien pesusta ja merkkainten rasvauksesta. Suurempi onni löytyi kuitenkin pelien järjestämisestä ja itsensä työllistämisestä sen parissa, joka antoi enemmän kuin otti.

Pienessä yrityksessä toiminta tietysti peilautuu vahvasti yrittäjien kokemuksista ja luonteista. Tavoitteemme on olla kehittyvä, laadukas ja ennen kaikkea asiakaslähtöistä palvelua tarjoava paintball-toimija. Me tiedämme, miltä maailma näyttää maskin takaa ja haluamme tehdä siitä maailmasta mahdollisimman hyvän kokemuksen asiakkaillemme.

Nykyisellään PV on täyden palvelun paintball-toimija järjestäen pelejä niin omalla kentällä kuin vuokraten varusteita asiakkaiden omaan käyttöön. Pelejä voidaan järjestää sekä tavanomaisella ns. 68cal-kalustolla että uudemmalla lite-kalustolla, joka mahdollistaa myös nuorempien ja kipuherkempien nauttia pelistä. Lisäksi avoimet pelit tarjoavat mahdollisuuden lajin harrastajille ulkoiluttaa omia välineitään.

paintball
Marko pelipuuhissa omalla kentällä kesällä 2013. Paintballin salat oppii vain pelaamalla. Kuva: Jyrki Enqvist

Kiitos, kun jaksoit lukea tänne asti. Kerromme toki mielellämme lisää. Tai ehkä haluat tulla kokemaan itse #huviliikuntaa Lopen luonnossa. Kummassakin tapauksissa ota yhteyttä tästä.

 

paintball
Kimmo komentamassa keltaisia Suurpelissä 2017. Suomen suurin paintball-tapahtuma. Kuva: Kimmo Kainulainen www.paintball.fi

-M

Vastaa